18 september 2022

Valentina Tóth heeft drie jaar geleden met veel succes voor ons opgetreden. Nu komt ze terug samen met cellist Jobine Siekman met een prachtig programma van onder meer Beethovens meest geliefde cellosonate.

Valentina Tóth is een veelzijdig pianiste die zowel aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag als aan het Conservatorium van Brussel is opgeleid. Zij was onder meer huispianiste van het muziekprogramma ‘ De tiende van Tuyl ‘ en maakt ook als actrice furore: zij won in april jl de eerste prijs en de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Jobine Siekman studeerde aan conservatoria zowel in Nederland als Engeland en speelt in diverse ensembles. Samen vormen zij het Röntgen Duo, vernoemd naar de Nederlands-Duitse componist Julius Röntgen, die op zijn beurt inspiratie putte uit composities van Brahms en Grieg en prachtige werken schreef voor piano/cello duo. Het concert wordt wervelend en meeslepend afgesloten met een werk van de Spaanse componist Casper Cassado.

Foto: Theo Kwant

Datum:Zondagmorgen 18 september
Tijdstip: Inloop vanaf 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Duur: ongeveer 60 minuten
Entree: Volw 15,00 euro. Vrienden van Kasteel Amerongen 12,50 kinderen tot 18 jaar gratis
Locatie: Het concert vindt plaats op de eerste verdieping van het Kasteel . Deze prachtige zaal met hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. De ruimte is doorgaans vrij fris want niet verwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt. Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoel, omdat de concertruimte alleen bereikt kan worden via twee trappen en er geen lift is.

Koop hier online uw concertkaarten

PROGRAMMA

Ludwig van Beethoven
Sonate no 3 voor cello en piano
Allegro ma non tanto
Scherzo
Adagio cantabile- Allegro vivace

Julius Rontgen
Sonate no 5 voor cello en piano
Moderato
Allegro con moto
Poco andante
Molto passionate- Lento

Caspar Cassado
Requiebros


Terug naar de agenda