16 augustus 2020

Nuala McKenna speelt Bach en Britten

zondag 16 augustus 2020, aanvang 11.00u

Toegangsprijs voor volwassenen is € 10,00, kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis.

Koop direct uw concertkaarten voor Nuala McKenna, klik op onderstaande knop.
Koop uw concertkaarten

  • Datum: Zondag 16 augustus 2020
  • Tijdstip: Inloop vanaf 10.30, koffie vooraf.
  • Locatie: De concerten vinden plaats in het zomerpaviljoen, een fraaie overkapping in de kasteeltuin. Waar u en de musici droog en beschut zitten bij een buitje of bij felle zon. Let op! Annulering bij slecht weer. U wordt tijdig op de hoogte gebracht en betaling geretourneerd.
  • Entree: Volwassene € 10,00. Kinderen tot en met 18 jaar gratis.
  • Extra informatie: In verband met de de coronamaatregelen wordt men verzocht uiterlijk 10.50 aanwezig te zijn. Leden van één huishouden zitten naast elkaar, koop dan meerdere kaarten tegelijk. Behoort uw gezelschap niet tot een huishouden koop dan apart kaarten. Blijf op anderhalve meter afstand van elkaar. Er is geen pauze.
  • Ticketverkoop: Uitsluitend online.

    Nuala McKenna
    Op zondag 16 augustus geeft de Duits-Ierse celliste Nuala McKenna een solorecital. Op het programma staan twee suites van Johann Sebastian Bach en daarnaast van Benjamin Britten een van de solosuites die hij schreef voor de befaamde Russische cellist Mstislav Rostropovich.

De Duits-Ierse celliste Nuala McKenna (1993) is door haar vertellende spel, muzikale oerinstinct en technische begaafdheid een zeer geliefd solist, kamer- en orkestmusicus in binnen- en buitenland. Nuala groeide op in een muzikale familie. Zij ging op haar vierde onder leiding van haar vader piano spelen en ontving vervolgens op haar achtste de eerste cellolessen. Slechts vier jaar later werd zij toegelaten aan het conservatorium van Lübeck in de celloklas van Prof. Ulf Tischbirek. Zij vervolgde haar studie bij Jean-Guihen Queyras in Freiburg en later bij Ivan Monighetti in Basel waar zij haar Bachelor Diploma met onderscheiding behaalde. Na het afsluiten van het Masterdiploma in 2018 studeerde Nuala op in de solistenklas bij Prof. Conradin Brotbek aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart.

Zij speelde in 2014 als Academist mee met het Concertgebouworkest en trad toen samen met de andere Academisten op in Kasteel Amerongen.

In maart 2019 is Nuala met haar nieuwe positie als solocelliste in de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen begonnen. Nuala heeft haar eigen jaarlijks Kamermuziekfestival in Kahleby, Duitsland, waar haar muzikale vrienden en familie graag naar terugkeren. Als finalist bij Dutch Classical Talent maakte Nuala vorig seizoen een tournee langs Nederlands podia, met een bijzonder solo cello programma.


Ervaart u problemen met de online bestelling? Wellicht heeft u dan een verouderde versie van Internet Explorer. U kunt eenvoudig online FireFox installeren. Firefox is gratis te downloaden en installeren is zeer eenvoudig. Blijft het probleem zich voordoen? U kunt dan uw bestelproblemen mailen naar info@kasteelamerongen.nl. Reserveren kan alleen online.Terug naar de agenda