30 juni 2019

Koffieconcert met Magdalena Baczewska

Een heerlijk zonnig zomers zondagochtend concert zoals je het thuis ook op zou zetten bij een kop koffie en nu dus live te horen op de galerij. Gespeeld door een zeer verfijnd spelende pianiste uit New York die exclusief in Kasteel Amerongen komt spelen. Magdalena Baczewska is op doorreis in Europa en heeft één ochtend tijd om een concert te geven. Magdalena Baszewska kwam als 18 jarige Poolse naar New York om te studeren bij onder meer Jerome Rose. Na haar masterdiploma piano en klavecimbel promoveerde ze bij de Manhattan School of Music op Bach’s cantabile. Deze ochtend speelt ze werken die haar eigen zondagse favorieten zijn.

Over Magdalena Baczewska

Magdalena Baczewska was solist bij het San Francisco Symphony, China National Symphony en Macao Symphony en speelde ook samen met violist Joshua Bell en Tan Dun. Ze trad o.a. op in de Carnegie Hall in New York, de Davies Symphony Hall in San Francisco, het Nationale Centrum voor Uitvoerende Kunsten in Peking, het Operagebouw van Guangzhou, het Polytheater in Shenzhen, de Salle Cortot in Parijs. Magdalena Baczewska doceert aan de Columbia University en is gastprofessor aan de Accademia Europea Villa Bossi in Varese, Italië.

Haar recente album met werken van Chopin en Szymanowski, wordt geprezen om zijn "verbeelding en spontaniteit" (Jan den Kruijiff, Musikalifeiten ) en "magnifieke, unieke stem" die "stilistisch nooit wankelt" (Donald Isler, Klassieke muziek Gids online ).

Met de door Yamaha Disklavier ontwikkelde technologie geeft Baczewska ook masterclasses op afstand, waar ze met studenten van onder meer Microsoft School of the Future, Elon University en Hartt School of Music heeft gewerkt.

Programma:

J. S. Bach - French Suite No. 6, in E major, BWV 817
Frederic Chopin (1810 - 1849) - Mazurka op. 24, no. 2, Mazurka op. 52, no. 2 & Nocturne in C-sharp minor, op. potshumus
Maurice Ravel (1875 - 1937) - Jeux d'eau
Hiromi Uehara (b. 1979) - Green Tea Farm
Nikolai Kapustin (b. 1937) - Etude No. 8, Finale, from Eight Concert Etudes, op. 40

Ticketverkoop

Bestel direct uw tickets onderaan deze pagina. Let op: vergeet niet uw reserveringsbevestiging mee te nemen naar het concert (geprint of zichtbaar op uw telefoon). Dit is namelijk uw entreebewijs.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben hier gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkmann-clevecimbel, het Bätz-orgel en de Erard uit 1780. De stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. Deze prachtige zaal met een hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.

Meer informatie

  • Datum: Zondag 30 juni 2019
  • Tijdstip: Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Het concert start stipt om 11.00 uur. Het concert duurt circa 45 minuten.
  • Entree: Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.


Terug naar de agenda