21 juli 2019

Het Cheng Quartet is gevormd door vier Taiwanezen die zich tijdens hun studies aan het Conservatorium van Amsterdam als kwartet geformeerd hebben. Hier voltooiden zij afgelopen juni de masterstudie Strijkkwartet en vanaf september 2018 volgen zij de voltijds postacademische opleiding aan de NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Zij ontvangen les van onder andere Marc Danel, het Danel Kwartet, Stefan Metz en masterclasses van Luc-Marie Aguera, Eberhard Feltz en Lukas Hagen.

In de zomer 2018 speelde het kwartet op de Schubertiade, het Holland Festival en het festival Les Cordes en Ballade in Lyon. Het studiejaar ‘18-‘19 staat in het teken van de concoursen Joseph Joachim in Weimar (D) en de Int. String Quartet Competition in Banff (Canada), die zij als laureaat hopen af te sluiten, gevolgd door een residency van één seizoen aan het ProQuartet in Parijs.

Programma

Strijkkwartet no 1 opus 11. P.I. Tsjaikovski

 1. Moderato e simplice
 2. Andante cantabile
 3. Scherzo
 4. Finale: Allegro giusto

Strijkkwartet opus 96 “ Het Amerikaanse”. A. Dvorak

 1. Allegro ma non troppo
 2. Lento
 3. Molto vivace
 4. Finale: vivace

Ticketverkoop

Bestel direct uw tickets onderaan deze pagina. Let op: vergeet niet uw reserveringsbevestiging mee te nemen naar het concert (geprint of zichtbaar op uw telefoon). Dit is namelijk uw entreebewijs.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben hier gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkmann-clevecimbel, het Bätz-orgel en de Erard uit 1870. De stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. Deze prachtige zaal met een hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.

Meer informatie

 • Datum: Zondag 21 juli 2019
 • Tijdstip: Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Het concert start stipt om 11.00 uur. Het concert duurt circa 45 minuten.
 • Entree: Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
 • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.


Terug naar de agenda