23 juli 2023

In augustus 2011 vond voor de laatste keer het eendaagse festival, Jazz at the Castle Amerongen, plaats met uitsluitend vrouwelijke artiesten, als Amina Figarova, Tineke Postma en Saskia Laroo.
Nu, twaalf jaar later, organiseert de Muziekcommissie van de stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen een mini jazzfestival op het terrein van het Kasteel.

Het programma ziet er als volgt uit:
14.00 uur Pepijn de Wit
16.00 uur Eric Vloeimans & Tuur Florizoone

Pepijn
Pepijn de Wit is een Nederlandse jazz zanger en songwriter, die op het punt staat op door te breken bij een groot publiek met een album opname en release in Japan in het vooruitzicht. Met zijn warme, diepe stem en eerlijke songwriting brengt hij de vintage kwaliteit van jazz standards naar de 21e eeuw. Hij wordt geïnspireerd door the American Songbook en Motown, en omschrijft zichzelf als een ‘modern balladeer’ die een frisse, eigen draai aan het croonen geeft.

Onder begeleiding van zijn muzikanten - allen toptalenten uit de Amsterdamse muziekscene - speelt dit jazztalent akoestische, eerlijke en speelse optredens. In zijn band onder meer de uit Amerongen afkomstige linkshandige gitarist Jorn ten Hoopen.
https://www.pepijndewit.com/

Line up:
Drums: Tijn Jans
Contrabas: Camiel Jansen
Piano: Jochem Braat
Gitaar: Jorn ten Hoopen
Zang: Pepijn de Wit

Eric Vloeimans

Eric Vloeimans (1963) is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Hij geeft daarbij echter nooit toe aan de smaak van het grote publiek, en blijft altijd zichzelf.

Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later op de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington.
https://www.ericvloeimans.nl/

Tuur Florizoone is een Belgische componist, accordeonist en pianist die in 2005 afstudeerde in de richting van jazz en lichte muziek aan het conservatorium van Gent. Florizoone speelt in verschillende bands.

Datum: zondag 23 juli 2023

Tijdstip: inloop vanaf 13.30, aanvang Pepijn de Wit 14.00, aanvang Eric Vloeimans 16.00 einde rond 18.00 uur.

Entree: Volwassenen 30 euro, Vrienden 27,50 kinderen tot 18 jaar gratis

Adres: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, Amerongen

Locatie: Het concert vindt plaats in het Zomerpaviljoen, een fraaie overkapping in de Kasteeltuin. Hier zit u droog bij een buitje en beschut bij felle zon.

Koop hier uw concertkaarten


Terug naar de agenda