18 juli 2021

Eva Kroon (alt-mezzo) en Heleen Vegter ( piano) geven een concert met komische, serieuze, en romantische liederen.

Koop online uw concertkaarten

  • Datum: Zondag 18 juli 2021 aanvang eerste concert 14.00 u. Aanvang tweede concert 16.00 u.
  • Tijdstip: Inloop vanaf 13.30, drankje vooraf. Inloop tweede concert vanaf 15.30, drankje vooraf.
  • Locatie: De concerten vinden plaats in het zomerpaviljoen, een fraaie overkapping in de kasteeltuin. Waar u en de musici droog en beschut zitten bij een buitje of bij felle zon. Let op! Annulering bij slecht weer. U wordt tijdig op de hoogte gebracht en betaling geretourneerd.
  • Entree: Volwassene € 17,50. Vrienden van Kasteel Amerongen € 15,-. Kinderen tot en met 18 jaar gratis.
  • Extra informatie: In verband met de de coronamaatregelen wordt men verzocht uiterlijk (eerste concert) 13.50 of (tweede concert) 15.50 aanwezig te zijn. Leden van één huishouden zitten naast elkaar, koop dan meerdere kaarten tegelijk. Behoort uw gezelschap niet tot een huishouden koop dan apart kaarten. Blijf op anderhalve meter afstand van elkaar. Er is geen pauze.
  • Ticketverkoop: Uitsluitend online.

Eva Kroon, alt-mezzo & Heleen Vegter pianiste
"We gaan van online naar OFFline! Terug naar ons publiek, terug naar muziek samen beleven! En voor mij terug naar Amerongen voor de muziek.
Samen met pianiste Heleen Vegter heb ik een prachtig programma met de titel ‘Vitamine Klassiek’. Met dit programma laten we zien en horen dat de thema’s van klassieke liederen vrijwel naadloos aansluiten bij het nu. We lichten de liederen mondeling toe. Geen officiële concertzaal etiquette, maar een laagdrempelig en toegankelijk uitwisselen met jullie, het publiek. Precies zoals de liederen in de 19e eeuw ook bedoeld waren – dichtbij uitgevoerd met uiteraard gepaste, veilige afstand.

Met o.a. liederen van Henri Duparc, Gustav Mahler en Lili Boulanger in mooi evenwicht tussen de komische, serieuze, reflectieve en romantische noot. En met als decor de tuin van Kasteel Amerongen zal het thema natuur in de liederen zeker niet ontbreken. Welke verhalen het worden? Ik zie u graag op zondag 18 juli om dat te vertellen. Tot dan."

Groet Eva Kroon.

Meer informatie
"Een dorp als Amerongen brengt logischerwijs niet al te frequent bekende zangers of zangeressen voort. Eva Kroon gaf er al op jeugdige leeftijd blijk van een zangcarrière te willen maken. Tijdens haar studie aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag werd door plaatselijke muziekorganisatoren geregeld een beroep gedaan op Eva, en gelukkig zelden tevergeefs. Eva was jarenlang de drijvende kracht achter Salone del Ópera, waarmee ze een groot publiek op toegankelijke en originele wijze liet kennis maken met operarepertoire. De laatste jaren wordt haar naam in verband gebracht met rollen in werk van Bach, Mozart, Rossini en Wagner. Regelmatige gastoptredens bij de Nationale Opera wijzen in de richting van een mooie operacarrière. Intussen vergeet Eva Kroon Amerongen gelukkig niet en andersom is dat evenmin het geval. Eva gaat dit seizoen concerteren in de tuin van het Kasteel. Welkom terug lieve Eva!"

Hans Herremans, voorzitter Vriendenkring Kasteel Amerongen


Na afloop van het concert kan het publiek thuis op www.vitamineklassiek.nl de liedteksten nalezen en van een aantal liederen zijn er videoclips om de liederen vanuit een ander perspectief te bekijken en beluisteren.

Foto van ©BijMashaBakker.


Terug naar de agenda