12 oktober 2019

Multiple Voice op Kasteel Amerongen

Het koor Multiple Voice zal op 12 oktober het avondconcert verzorgen.

Multiple Voice

Het Utrechtse Vocaal Ensemble Multiple Voice is een in 1987 opgericht kamerkoor van 24 ervaren zangers. Onder leiding van zijn dirigent Paul de Kok, tevens de oprichter van het koor, is het ensemble in zijn inmiddels bijna 30-jarige bestaan uitgegroeid tot een ensemble dat zich onderscheidt door uitvoeringen van een hoog artistiek niveau, een bijzondere koorklank en een interessante en veelzijdige programmering.

Multiple Voice richt zich in eerste instantie op het rijke repertoire voor koor a cappella. Geregeld wordt echter ook samengewerkt met andere musici en instrumentale ensembles. Het koor heeft een breed repertoire, dat varieert van renaissance tot hedendaags, met speciale accenten op de koormuziek uit de barokrepertoire, de romantiek en de eerste helft van de twintigste eeuw. Het koor werkte mee aan diverse radio-opnamen en maakte enkele cd’s.

Multiple Voice werkte samen met The Locke Consort in concerten met anthems en odes van Henry Purcell en in Buxtehudes cantatecyclus Membra Jesu nostri. Met zangers als Peter de Groot, Otto Bouwknegt en Job Boswinkel werden Schütz’ Musikalische Exequien uitgevoerd. Samen met fortepianist Arthur Schoonderwoerd en alt Karin van der Poel was het koor te horen in een romantisch programma met ‘nachtwerken’ van o.m. Schubert, Brahms, Pizzetti, Reger en Poulenc.

Andere hoogtepunten waren de concerten met Brahms’ Ein deutsches Requiem voor koor en piano vierhandig en het optreden met de Israëlische cellist Gavriel Lipkind bij het slotconcert van het Internationaal Cellofestival Zutphen, in een programma met hedendaagse werken voor koor en cello van Knut Nystedt en John Tavener. In 2012 vierde Multiple Voice zijn 25-jarig bestaan met de uitvoering van Monteverdi’s Mariavespers en Händels’ Dixit Dominus, later dat seizoen gevolgd door een uitgebreide concerttournee naar Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. In het hartland van de Europese geschiedenis gaf het koor zes concerten waarbij werd geput uit vijf eeuwen Europese koormuziek. In 2014 voerde het koor met ‘In Flanders Fields’ een bijzonder programma uit ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog, waarbij koormuziek van Elgar, Howells, Duruflé, Martin, Reger, Sullivan en Dove werd omlijst met gedichten van ooggetuigen en de projectie van historisch fotomateriaal.

Programma

Het programma 'Hear my prayer' is een a cappella koorprogramma met muzikale gebeden, smeekbedes, weeklachten en jubelzangen. Over actuele thema's als geloof en introspectie, over wanhoop en vervulling. en meer. Een breed uitwaaierend thematisch programma met koormuziek, in diverse stijlen, van renaissance tot hedendaags. Er klinken oudere composities van o.m. William Byrd, Orlandus Lassus en Josquin des Prez en nieuwere koorwerken van Sergey Rachmaninov, Carl Nielsen, Charles Stanford, James MacMillan en Arvo Pärt.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben hier gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkmann-clevecimbel, het Bätz-orgel en de Erard uit 1870. De stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. Deze prachtige zaal met een hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.

Meer informatie

  • Datum: Zaterdag 12 oktober 2019
  • Tijdstip: Inloop vanaf 19.45. Het concert start stipt om 20.15 uur.
  • Entree: Volwassene € 17,50. Kind tot en met 18 jaar gratis. Vrienden Stichting Kasteel Amerongen € 15,00
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.
  • Adres: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958BK Amerongen


Terug naar de agenda