13 juli 2019

Verraad, valse beschuldigingen, afgunst en intriges!

Trio Stuarda geeft een concert op zaterdag 13 juli op Kasteel Amerongen. ‘Maria Stuart: moordenares of heldin?’ is een eigentijds klankbeeld door Trio Stuarda met zangeres Waldin Roes (sopraan en viool), pianist Wim Warman en Ruud Bergamin (baritonsax). Verraad, valse beschuldigingen, afgunst en intriges zijn ingrediënten voor een meeslepend verhaal dat eindigt op de guillotine. Waldin Roes, Ruud Bergamin en Wim Warman scheppen een heel eigen en eigentijds klankbeeld, waarin Jazz, Tango, Opera, Lied, Barokmuziek en Improvisatie samensmelten tot een bijzondere eenheid, geïnspireerd door de opera “Maria Stuarda” van Donizetti, de “Gedichte der Königin Maria Stuart” van Schumann en het “Lamento di Maria Stuarda” van Carissimi. We horen de originele liederen, terwijl het klankidioom van hedendaagse componisten zoals Piazzolla vaak de sfeer bepaalt, zowel in de aria’s als in de improvisaties en de intermezzi.

Benieuwd? Bekijk hun filmpjes op youtube hier.

Over Waldin Roes

Sopraan Waldin Roes is afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium met als hoofdvak viool. Terwijl zij als orkestmusicus veel ervaring opdeed, volgde zij haar zangstudie bij Jo Bollekamp, Hierna nam zij deel aan The International Holland Music Sessions te Bergen en volgde masterclasses bij Henk Smit en Roberta Alexander. Door de jaren heen heeft Waldin als gastsoliste de meeste gangbare hoofdrollen in operettes vervuld en heeft tevens mogen soleren in een keur aan opera’s en oratoria. Zij verwierf bekendheid door haar medewerking aan de t.v.-en theaterproductie Scherzo van Mini en Maxi, als zangeres, violiste en danseres en door de succesvolle serie Zondagochtendconcerten in De Doelen te Rotterdam als gastsopraan en presentatrice.

Website: waldinroes.nl

Over Wim Warman

Wim Warman studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde daar in 1993 het diploma
Uitvoerend Musicus. Vervolgens was hij een vijftal jaren de pianist van het wereldberoemde tango orkest ‘Sexteto Canyengue’, opgericht door Leo Vervelde en Carel Kraayenhof. Met dit orkest tourde hij de wereld rond. Wim speelde daarna met diverse groepen en projecten en werkte ondertussen aan een nieuwe eigen stijl, een mix van jazz, latin, fusion en Argentijnse Tango, waarbij ook een knipoog naar klassiek wordt gegeven. Hij is docent aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS) voor de vakgroep Argentijnse Tango . Hij bracht diverse CD’s uit, onder meer als solo pianist, met de groep Tocar en met TangoZZs&More.

Website:http://wimwarman.info/: http://wimwarman.info/

Over Ruud Bergamin

Ruud Bergamin is saxofonist, componist, dirigent en docent. Studeerde aan het Rotterdams Conservatorium schoolmuziek, naast een betrekking als universitair docent rechtsgeleerdheid. Hij maakt onder meer deel uit van de ensembles: Cruise Control, Rotterdam Jazz Lab, TangoZZs&More. Maandelijks verzorgt hij concerten in “Wilskracht” (Rotterdam Alexander), met diverse formaties en in Kralingen, met Cruise Control en Rotterdam Jazz Lab. Daarnaast optredens op diverse andere locaties. Zijn educatieve activiteiten betreffen onder meer: Weekend- en zomerworkshops voor jazzmusici; luistercursussen jazz en lezingen over jazzonderwerpen (onder meer aan de Volksuniversiteit Rotterdam); bandcoaching en bigband directie; saxofoonles. Op muziekgebied publiceerde hij: Basistheorie Jazz Improvisatie (Bergajazz, v.a. 1985) Jazztermen van A tot Z (Bergajazz 2012)

Website: ruudbergamin.info

Ticketverkoop

Bestel direct uw tickets onderaan deze pagina. Let op: vergeet niet uw reserveringsbevestiging mee te nemen naar het concert (geprint of zichtbaar op uw telefoon). Dit is namelijk uw entreebewijs.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben hier gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkmann-clevecimbel, het Bätz-orgel en de Erard uit 1870. De stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. Deze prachtige zaal met een hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.

Meer informatie

  • Datum: Zaterdag 13 juli 2019
  • Tijdstip: Inloop vanaf 19.45. Het concert start stipt om 20.15 uur.
  • Entree: Volwassene € 17,50. Kind tot en met 18 jaar gratis. Vrienden Stichting Kasteel Amerongen € 15,00
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.
  • Adres: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958BK Amerongen


Terug naar de agenda